Petrovac

Petrovac panorama

Po mnogima, Petrovac je najljepše mjesto Budvanske rivijere, sa 300 sunčanih dana godišnje. Kristalno čisto more izvajalo je pitomu obalu sa dvije peščane plaže – gradskom plažom i plažom Lučice, koje gledaju na dva ostrva, Katič i Svetu Neđelju.

Na obadvije plaže možete iznajmiti ležaljke, suncobrane, pedaline, i drugi plažni mobilijar. Duž gradske plaže je uređeno šetalište sa brojnim kaficima, restoranima i malim prodavnicama. Na kraju šetališta je porat odakle polaze ribarske barke i turistički brodovi (nude izlete do ostrva, okolnih plaža, obilazak Budvanske rivijere i Boke Kotorske) i Lazaret, tj. tvrđava Kastelo.

Plaža Lučice

Uvala Lučice je od grada odvojena Malim brdom. Do nje možete doći ravnim putem (1km) ili preći preko brda probijajući se kroz gustu borovu šumu i mediteransko rastinje. Sa vrha Malog brda puca veličanstveni pogled na plavetnilo jadranskog mora.

Iako je Petrovac omiljeno ljetovališe za porodice sa djecom, na raspolaganju su i sportovi na vodi, poput skijanja, vožnje na gumama i skuterima.

Petrovac na moru je i mjesto od istorijskog značaja. Na jednom imanju je pronađen i sačuvan rimski mozaik iz III vijeka na kome je prikazan Hipnos, bog sna. Lazaret i tvrđava Kastelo datiraju iz doba Mletaka.

Restoran Giardino je udaljen samo 5 km od Petrovca, magistralnim putem.

Još slika…