Sveti Stefan

Sveti Stefan

“Crnogorska palma Dubaija”

Sveti Stefan je najluksuznije ljetovalište u Crnoj Gori i jedno od najluksuznijih ljetovališta na Jadranskom moru. Nalazi se nedaleko od Budve. Ostrvo Sveti Stefan je nasipom spojeno sa kopnom i pretvoreno u poluostrvo.

U XV vijeku ostrvo je naseljeno kao ribarsko selo; pre pola vijeka pretvoreno u jedinstveni grad-hotel. Među poznatim ličnostima i državnicima koji su boravili na Svetom Stefanu su: Timošenko, Grecko, Kiriljenko, Jakubovski, Malro, Moravija, Jurij Gagarin, Mikis Teodorakis, Sofija Loren, Monika Viti, Marina Vladi, Kirk Daglas, Sergej Bondarčuk, Silvester Stalone.

1024px-Sveti_Stefan_2010_-_3

Nedavno je Aman Resorts preuredio Sveti Stefan na način da sačuva istorijski ambijent ostrva kakav je postojao vjekovima. Ulice, zidovi, krovovi, fasade kuća, zadržale su originalni oblik, a unutrašnjost kuća danas ima najsavremeniji i najluksuzniji hotelski komfor.

Aman Sveti Stefan nudi gostima 58 smještajnih jedinica, 50 soba, apartmana i kućica na ostrvu i 8 apartmana u Vili Miločer, kao i raznolik izbor restorana u jedinstvenom ambijentu.

Jedno od najpopularnijih vjenčanja, koje čak i svijetski mediji nazivaju vjenčanjem vijeka – vjenčanje teniskog prvaka Novaka Đokovića sa Jelenom Ristić održano je 2014. godine na Svetom Stefanu.

Da biste sa Svetog Stefana stigli u restoran Giardino, potrebno vam je manje od desetak minuta vožnje.

Još slika…