Reževići

Reževići - panorama

Katun Reževići je naselje u sklopu Budvanske rivijere, na 5km od Petrovca i 14km od Budve.

Poznat je po istoimenom manastiru i skoro netaknutoj prirodi. Zahvaljujući miru, zelenilu i čistom moru, ovo malo naselje na crnogorskom primorju u ljetnjim mjesecima posjeti znatan broj turista. Čak i oni koji vole da se kupaju u Petrovcu, da obiđu Sveti Stefan ili da se provedu u Budvi, izdvojiće vrijeme da skoknu do Reževića, opuste se i napune svoje baterije.

U Reževićima, na mjestu gdje se spajaju visoke kršne planine sa mediteranskim zelenilom i gdje puca pogled na otvoreno plavo more, nalazi se restoran Giardino. i pogled iz naše bašte – đardina, koji se pruža duž Budvanske rivijere, oduzeće vam dah. Otvoreno plavo more, visoke kršne planine i bujno zelenilo će uz vrhunsku uslugu učiniti da Vaša poseta restoranu Giardino ostane dugo u Vašem sećanju i na Vašem Facebook i Instagram profilu.

Manastir Reževići je, po predanju sagrađen na mjestu paganskog hrama iz antičkog perioda. Manastir ima tri crkve: crkvu Svete Trojice, crkvu Uspenja presvete Bogodorice i crkvu arhiđakona Stefana.

Još slika…