Pečenje ispod sača

Pečenje ispod sača

Ko je jednom probao jagnjetinu i teletinu ispod sača, zauvek će joj se vraćati.

Meso pripremljeno na ovaj način je sočno, jer se istovremeno peče i kuva u svojim sokovima; lagano je slano i toliko je meko da se topi u ustima. U saču se oko mesa priprema i krompir, koji je delikates sam za sebe.

U našim krajevima su se od davnina rodbina i prijatelji okupljali oko ognjišta, da malo popričaju, našale se i nešto pojedu i popiju. To ognjište je kolijevka jedinstvenog načina pripreme pečenja.

Pečenje ispod sača je „slow food“.

Žar

Proces koji je spor stvara harmoniju mirisa i ukusa. A takođe je i misteriozan. Zemljani sač u koji se naslažu komadi mesa, povrće i začinsko bilje (i po neka tajna naših kuvara), prekriva se žarom i ne otvara se, da ne bi dragoceni sokovi isparili.

Uz pečenje ispod sača odlična pratnja je kvalitetno vino. Za vas smo pripremili bogatu ponudu, a tu su i naši konobari koji vas mogu posavetovati u izboru.

Danas se u restoranu Giardino okupljaju rodbina i prijatelji kako bi se nauživali specijaliteta sa starih ognjišta i oživeli vrijedna sjećanja iz prošlosti.

Od proljeća do jeseni se tom prilikom spajaju stolovi u našoj bašti, a kad je napolju hladno, u restoranu je upaljen kamin.

Pogledajte: JELOVNIK

Još slika…